Ako vymeniť batériu iPhone s funkciou zdravia batérie (Návod)

Video návod TU!

blog_11

 

Ako vymeniť batériu iPhone s funkciou zdravia batérie (POSTUP) 

Kapacita batérie v mobilných telefónoch nie je nekonečná a po určitom čase môže batéria prestať správne fungovať. Apple batérie vydržia približne 500 nabíjacích cyklov a po tomto čase môžete spozorovať rýchlejšie vybíjanie, nemožnosť nabiť telefón na 100 % alebo prehrievanie mobilu. V tom horšom prípade aj nafúknutie batérie a zápach. Ak sa vás týka jeden z týchto problémov alebo zdravie vašej batérie kleslo pod 80 %, najlepším riešením bude výmena batérie. 

Prečo si vybrať batériu s funkciou zdravia batérie

Ak sa rozhodnete vymeniť batériu pri modeloch iPhone 11 a vyššie, môžete sa stretnúť s upozornením, že nie je možné overiť batériu Apple a informácie o jej stave nie sú k dispozícii. V tomto prípade by ste museli tento problém vyriešiť dodatočným náročným programovaním, čo určite nechcete.
Skvelou alternatívou sú preto batérie na iPhone s funkciou zdravia batérie, ktoré tento problém vyriešia za vás. Pri ich výmene je potrebné dodržať presný postup, ktorý je o trochu náročnejší, no po dokončení sa vám bude zobrazovať životnosť aj zdravie batérie. 

Postup, ako vymeniť batériu na iPhone s funkciou zdravia batérie:

  1. Vypnite iPhone a odskrutkujte dve skrutky na dolnom okraji pri nabíjacom konektore. 
  2. Pomocou teplého vzduchu (fén alebo teplovzdušná pištoľ) zahrejte spodný okraj telefónu, aby sa uvoľnilo lepidlo. 
  3. Pomocou vhodného náradia na servis oddeľte displej a otvorte telefón. 
  4. Uvoľnite skrutky upevňujúce kryt logickej dosky a konektora batérie. 
  5. Odpojte zo základnej dosky konektor batérie a taktiež konektor flex kábla a kábla LED panela. Demontujte displej a odložte ho bokom. 
  6. Odstráňte lepidlo, ktoré drží batériu na spodnej aj vrchnej časti. Použite na to napríklad pinzetu a lepidlo naviňte na ňu. Batériu vyberte.
  7. Odstráňte staré tesnenie z batérie a opatrne odtrhnite izolačnú pásku, ktorá pokrýva batériu.
  8. Použite keramické nožnice na presné odstrihnutie ochrannej dosky. Niklový plech na batérii ohnite do oboch strán, aby ste ho oslabili a následne ho odstráňte. 
  9. V prípade vzniku ostrých častí ich jemne obrúste, aby ste predišli prepichnutiu alebo poškodeniu batérie. 
  10. Pred inštaláciou vyrovnajte ochrannú dosku batérie, aby bola plochá a ľahšie sa pripevnila. 
  11. Pripevnite ju k batérii a uistite sa, že je na správnom mieste. Následne ju pripevnite obojstrannou lepiacou páskou na batériu. 
  12. Nalepte lepiace pásky aj na ďalšie časti batérie, aby všetko držalo na svojom mieste. 
  13. Batériu opatrne vložte naspäť do telefónu a pomocou lepiacich pások ju pripevnite. 
  14. Odstráňte staré lepidlo z okrajov telefónu pod displejom, a umiestnite tam nové. Nové tesnenie zabezpečí, aby bol váš iPhone opäť vodotesný. 
  15. Pripojte batériu, displej a telefón zatvorte. 

Možno znie tento postup zložito, no pozrite si aj toto video, v ktorom nájdete presnú ukážku, ako na to. Postupujte presne podľa návodu, aby ste mali istotu, že batéria bude po zapojení fungovať správne.

Výmena batérie so zdravím batérie

 

Zdravie batérie iPhone

V prípade, že sa zdravie batérie neobnoví (z dôvodu, že v telefóne je iOS 17.4 a vyšší) je potrebné telefón obnoviť do výrobných nastavení podľa tohto videa.

 

Ak máte z výmeny batérie obavy, pokojne to nechajte na nás. Ponúkame vám spoľahlivý a odborný servis mobilných telefónov. Naši skúsení technici vám vymenia batériu na iPhone bez problémov.