Ako si správne vybrať iPhone?

blog_10

Ako si vybrať iPhone?

Ako si vybrať iPhone? Ak si chcete kúpiť jeden z telefónov značky Apple, túto otázku ste si už určite položili. Modelov je veľa a rozdiely medzi nimi sú niekedy menšie, inokedy zas markantné. Zamerali sme sa na tri posledné série, ktoré patria k najpredávanejším – iPhone 15, iPhone 14 a iPhone 13. Viete, čo ich spája a v čom sa odlišujú? 

Značka Apple má po celom svete milióny spokojných užívateľov. Jedným z kľúčových faktorov úspechu sú inovatívny dizajn, pokročilé technológie, intuitívne rozhranie a prepojenie produktov v ekosystéme. Dôležitá je aj vysoká úroveň bezpečia a súkromia, ale aj celková lojalita zákazníkov, ktorí sú ochotní platiť za kvalitu a inovácie. Oplatí sa investovať do najnovších a najvýkonnejších modelov alebo vám bude stačiť aj starší model iPhone? 

Cena iPhone nie je vždy najdôležitejšia

Mnohí ľudia sa pri výbere mobilného telefónu pozerajú len na cenu. Rozdiely medzi sériami iPhone 13, iPhone 14 a iPhone 15 sú výrazné, no rovnako aj medzi samotnými modelmi v sérii. Ak hľadáte najlacnejší mobil značky Apple, v tom prípade si vyberte základný model iPhone 13. Ak sú pre vás ale dôležité aj iné faktory a parametre, čítajte ďalej. 

Veľkosť

Na výber máte dve hlavné veľkosti iPhonov – 6,1″ alebo 6,7″. Menšie rozmery nájdete pri modeloch iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 a iPhone 15 Pro. Ak chcete niečo ešte menšie, model iPhone 13 Mini má len 5,4″. Keď hľadáte väčší mobil, môžete si vybrať iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Plus alebo iPhone 15 Pro Max. 

Najväčšie rozdiely medzi modelmi iPhone 15, 14 a 13

  • Séria iPhone 13 a modely iPhone 14 a iPhone 14 Plus nemajú funkciu Dynamic Island;
  • Najvýkonnejšie modely sú iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max s čipom A17 Pro;
  • Fotografie v super vysokom rozlíšení (48 Mpx) podporujú len modely iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max a všetky modely série iPhone 15;
  • Modely série iPhone 13 nemajú funkciu detekcie autonehody, ostatné áno;
  • Modely série iPhone 15 majú konektor USB-C namiesto Lightning;
  • Funkciu Always On Display podporujú len modely iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max;
  • Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max majú akčné tlačidlo namiesto prepínača Zvonenie/Tichý režim.

Ako si vybrať ten najlepší iPhone?

  1. Ak je pre vás kľúčová kvalita fotografií a videí, vyberte si modely Pro alebo Pro Max.
  2. Vyššie modely majú silnejšiu batériu, ktorá vydrží dlhšie.
  3. Novšie a výkonnejšie modely sú drahšie, preto zvážte svoje možnosti a to, koľko môžete minúť.
  4. Viac úložného priestoru znamená vyššiu cenu. Zvážte, koľko GB naozaj potrebujete a využijete.
  5. Myslite na budúcnosť – iPhone 15 prináša inovácie, ako je USB-C, ktoré môžu byť výhodné z dlhodobého hľadiska. Ak plánujete používať telefón niekoľko rokov, investícia do najnovšieho modelu môže byť rozumná.

Čo si z toho odniesť? Ak hľadáte najlepší mobil na trhu, siahnite po najnovšom a najvýkonnejšom modeli iPhone 15 Pro alebo iPhone 15 Pro Max, ktoré vás rozhodne nesklamú. V prípade, že chcete upgradovať zo staršieho iPhonu alebo máte obmedzený rozpočet, výhodnou ponukou pre vás bude iPhone 13. Má všetko, čo bežný zákazník potrebuje a stále sa budete môcť popýšiť značkou Apple. 

Ak hľadáte Apple príslušenstvo alebo náhradné diely na iPhone, u nás nájdete všetko, čo potrebujete.