Ako vymeniť displej na iPhone 5S, 6S a 7

Ste "šťastným" majiteľom iPhone 7, 6S alebo 5S, ktorému sa podarilo rozbiť displej, ale nechcete sa so svojím mobilom ešte rozlúčiť? Potom ste tu správne, za pár minút zistíte, z čoho sa displej skladá, ako funguje a hlavne, ako ho vymeniť za nový.

 

Z čoho sa skladá displej iPhonu

Pred samotnou opravou displeja, stojí za to, zistiť, ako to tam vo vnútri funguje.

  • Vrchná časť displeja, na ktorú siahate, je tvorená veľmi tenkým krycím sklíčkom. To je nalisované k telefónu pomocou špeciálneho lepidla (OCA - optically clear adhesive).
  • Pod lepidlom sa nachádza to najdôležitejšie a zároveň najkrehkejšie - digitizér, vrstvička, ktorá sníma dotyky prsta.
  • Pod ňou je polarizačný filter, ktorý sa stará o to, aby bol obraz na displeji okom viditeľný.
  • Ešte nižšie je LCD displej s tekutými kryštálmi, ktoré odrážajú svetlo.
  • V najspodnejšej vrstve sú potom LED diódy k podsvieteniu a senzory snímajúce silu dotyku.

 

Čo sa vám bude k oprave displeja hodiť

Základom je samozrejme nový displej. Pri jeho výbere berte ohľad na model telefónu a na farbu rámčeka. Tá by mala ladiť so zadným krytom, nie je to nutnosť, ale predsa len to vyzerá lepšie. Ďalej sa vám bude hodiť trsátko či karta na uvoľnenie displeja, sada skrutkovačov TORX, prísavka na pohodlnejšiu manipuláciu s displejom, 1 až 2 hodiny času, osvetlená pracovná plocha a počítač, tablet alebo ďalší mobil na sledovanie tutoriálu.

 

Ako vymeniť displej na iPhone

Než sa vrhnete na rozoberanie iPhonu, vybite batériu pod 25 %, aby neexplodovala. Vybitý telefón vypnite. S mobilom manipulujte jemne, nič neodstraňujte hrubou silou.

 

V spodnej časti mobilu odskrutkujte 2 skrutky, ktoré sú naľavo a napravo od nabíjacej zásuvky. Skrutky si dobre uschovajte. Potom pomocou gitarového trsátka alebo starej vernostnej karty displej podoprite a obíďte po celom obvode. Následne ho odklopte, ale zatiaľ neodstraňujte. Pred jeho úplným odstránením musíte ešte povoliť ďalšie skrutky, ktoré v pravom hornom rohu spájajú displej so zvyškom telefónu. Ďalšie kroky uvidíte v nasledujúcich videách. Predsa len obraz vám povie viac ako tisíc slov.

 

Pozrite sa, ako vymeniť displej na iPhone 5S

Displej na iPhone 5 si môžete vybrať ako v bielom, tak v čiernom prevedení.

 

Podrobný návod na výmenu displeja na iPhone 7

Displej na iPhone 7 sa vyrába hneď v dvoch farbách: v čiernej a bielej.

 

Ako sa mení displej na iPhone 6S

Displej na iPhone 6S je v ponuke v bielej aj v čiernej farbe.

 

Keď si na výmenu displeja netrúfate, napíšte nám

Dopozerali ste návod a príde vám, že to sami nezvládnete? Prenechajte to nám, vieme, ako sa to robí a radi vám s výmenou displeja u iPhone 7, 6S alebo 5S pomôžeme. Stačí, keď nám napíšete na info@gsm-suciastky.sk, čo potrebujete.

 

Ochráňte mobil pred ďalšími pádmi

Dala vám oprava zabrať a nechcete to už znova opakovať? Kúpte si tvrdené sklo na iPhone, ktoré vykryje väčšinu nešťastných pádov. Inštalácia vám zaberie pár minút a pri ďalšej nehode pohltí náraz, praskne a ochráni samotný displej. Jednoducho ho potom odlepíte a nalepíte nové, čo je oveľa jednoduchšie, rýchlejšie a hlavne lacnejšie ako výmena celého displeja.