Ako vybrať puzdro na mobil

S mobilom v ruke trávite denne veľa času. Doma, vonku, v dopravných prostriedkoch. Vyťahujete ho zakaždým, keď vám niekto volá, alebo píše, keď sa chcete pozrieť na hodiny, alebo zistiť, kam máte ísť. To je veľa príležitostí, kedy vám môže mobil vykĺznuť z ruky. Moderný smartphone je pomerne krehký a jeho veľký dotykový displej a hliníkový rámček potrebuje puzdro, ktoré ho ochráni. Zoznámte sa s rôznymi typmi puzdier a vyberte si model podľa svojho gusta. Každý typ má iné špecifiká, výhody aj obmedzenia.

 

Zadné silikónové kryty

Silikónové puzdrá na mobil sa nasadzujú na zadný kryt mobilu a môžu byť farebné alebo priehľadné.

 

+ Silikónové kryty sa nešmýkajú a dobre sa držia. Sú pomerne tenké, takže veľmi nezväčšujú rozmery mobilu a presne kopírujú jeho tvary.

- Na druhej strane ultratenké silikónové kryty neochránia mobil pri silnejších pádoch. Nevýhodou je, že nechránia ani displej, a preto ich doplňte ešte tvrdeným sklom alebo fóliou. Počítajte tiež s tým, že priehľadné obaly časom zožltnú.

 

Pevné kryty

Pevné kryty sú z tvrdeného plastu a nacvakávajú sa na zadnú časť mobilu.

 

+ Ochránia zadný kryt a boky mobilu aj pri silných nárazoch. Sú pevnejšie než silikónové obaly. Pevné obaly iPhone majú na zadnej strane otvor na logo.

- Nechránia displej. K jeho ochrane si musíte dokúpiť ešte ochranné sklo. Pri pohltení naozaj silného nárazu môžu prasknúť a zväčšujú rozmer mobilu viac ako silikónové kryty.

 

Knižkové puzdrá

Na prvý pohľad pripomínajú malú knihu, ktorá má vo vnútri plastový alebo gumový držiak na zacvaknutie zadného krytu. Puzdrá drží zatvorené vďaka magnetu.

 

+ Chránia mobil zo všetkých strán. Pri páde zabránia poškodeniu ako zadného krytu a bokov, tak displeja. Ku knížkovým puzdrám si nemusíte kupovať ochranné sklo. Niektoré knížkové puzdrá možno zložiť tak, že slúžia ako stojan.

- Najväčšou nevýhodou je nutnosť odklápať predný kryt pri každom použití. Knížkové puzdrá tiež zväčšujú veľkosť mobilu.

gsm ochranny kryt na mobil

 

 

Na čo myslieť pri výbere krytu na mobil

Základným odrazovým mostíkom pri výbere krytu je typ mobilu. Puzdro na Huawei P9 Lite nie je tvarovo rovnaké ako puzdro na Huawei Honor Play. Kryt musí zodpovedať konkrétnemu modelu telefónu, aby s ním bol kompatibilný a výrezy na mikrofón, fotoaparát a nabíjačku sedeli na milimeter presne.

 

Tip

Ak sa vám páči dizajn vášho telefónu tak, ako je, kúpte si diskrétny silikónový kryt v priehľadnom prevedení.

 

Nezabúdajte na ochranu displeja

Ak ste si vybrali len zadný kryt, ktorý nekryje displej, kúpte si k nemu ešte tvrdené krycie sklo. Na mobile je takmer neviditeľné, vykryje väčšinu pádov a hlavne ochráni to najkrehkejšie na celom mobile - displej. Pri páde pohltí náraz a praskne, ale jeho výmena je oveľa lacnejšia a rýchlejšia ako výmena celého displeja. Ochranné sklo vyberajte podľa mobilu, aký máte. Slabšou alternatívou krycieho skla je ochranná fólia.

 

S výberom neotáľajte

Nové mobily majú krásne hladký povrch a vykĺznu z ruky ľahšie, než si myslíte. A nehoda je na svete. Obstaranie obalu preto veľmi neodkladajte. Ak váhate, alebo si neviete rady s výberom, napíšte nám na info@gsm-suciastky.sk, radi vám poradíme.