Kedy a ako vymeniť batériu na telefónoch Samsung S6 a S6 Edge

Batérie mobilných telefónov sú spotrebným tovarom a časom sa opotrebujú natoľko, že neudržia mobil pri živote ani pol dňa, alebo sa telefón dokonca samovoľne vypne. Pri starších mobiloch sa dala batéria jednoducho vybrať a vymeniť, ale na Samsung Galaxy S6 a S6 Edge to už tak jednoducho nejde. Sú to totiž prvé telefóny z dielne Samsung, ktoré majú zabudovanú batériu. Ale aj tak to s podrobným návodom, trochou trpezlivosti a vhodným náradím zvládnete. A ak nie, urobíme to za vás.

 

Ako spoznať poškodenú batériu

Poškodenú batériu v telefónoch Samsung Galaxy S6 a S6 Edge spoznáte tak, že sa telefón náhle vypína, je nafúknutý (zadný kryt sa nadvihne) alebo vydrží nabitý už len zlomok pôvodnej doby.

 

Životnosť batérie je do značnej miery ovplyvnená okolitým prostredím a tiež vašimi nabíjacími zvykmi. Nové lítiové batérie potrebujú inú starostlivosť než staršie niklové akumulátory. Ak sa k svojmu Samsungu S6 alebo S6 Edge správate rovnako ako k starej Nokii 3310, robíte chybu a ničíte si batériu. Pre dlhšiu životnosť batérie dodržiavajte zásady správneho nabíjania.

  • Používajte len nabíjačku určenú pre váš Samsung.
  • Pri zapojení konektora skontrolujte, či je správne zasunutý.
  • Po nabití batérie na 100% telefón odpojte.
  • Telefóny Samsung nenechávajte dlhšiu dobu s vybitou batériou, keď sa vybije, rýchlo ho dobite.
  • Mobily neskladujte ani nenabíjajte v extrémne chladnom alebo vyhriatom prostredí, ako je auto v lete, rýchlejšie sa opotrebujú a skracuje sa im životnosť batérie.
  • Ak mobil nebudete dlhšiu dobu aktívne používať a chcete si ho nechať ako záložný, vypnite ho, nabite na 30 až 70% a uložte ho na suché miesto s izbovou teplotou. A minimálne raz za pol roka ho dobite.

 

Čo budete potrebovať k výmene batérie

S trochou zručnosti, správnym náčiním a samozrejme náhradnou batériou to zvládnete aj sami. Obrňte sa trpezlivosťou, vyhraďte si na to aspoň 2 hodiny času, pripravte si dobre osvetlenú pracovnú plochu a nasledujúce pomôcky: 

  • fén k uvoľneniu lepidla,
  • kartu k podopretiu krytu, môžete použiť vernostnú alebo hraciu kartu, ale rovnako dobre poslúži aj trsátko,
  • prísavku k nadvihnutiu a manipulácii s krytom,
  • sadu skrutkovačov pre malú elektroniku,
  • náhradnú batériu Samsung Galaxy S6 Edge alebo batériu Samsung Galaxy S6 - jednotlivé modely nezamieňajte, aj keď vyzerajú podobne, nie sú rovnaké ani kompatibilné s inými telefónmi.

 

Ako vybrať batériu na Samsung S6 a S6 Edge

Výmena batérie na mobilných telefónoch Samsung S6 a S6 Edge sa skladá z mnohých krokov. V nasledujúcom návode nájdete len tie počiatočné, ktoré je možné jednoducho opísať. Ďalší postup uvidíte vo videách nižšie. 

  • Pred výmenou nechajte telefón vybiť na 25 a menej %. Vypnite ho a vysuňte SIM card box.
  • Zapnite fén, namierte ho na zadný kryt a zo vzdialenosti 30 cm ho zahrievajte asi 15 sekúnd. Na zadný kryt pripevnite prísavku, ľahko zatiahnite smerom od telefónu, potom vsuňte kartu medzi kryt a zvyšok telefónu a postupne s ňou obíďte mobil po celom obvode - uvoľníte tak lepidlo a odstránite kryt.
  • Odskrutkujte všetky skrutky okolo rámčeka a zložte krycí plast.
  • Demontáž elektronických komponentov a ďalší postup uvidíte vo videonávodoch.

 

Návod na výmenu batérie na Samsung Galaxy S6 Edge

 

Návod na výmenu batérie na Samsung Galaxy S6

 

Čo so starou batériou

Batérie do bežného komunálneho odpadu nepatria. Uvoľňujú sa z nich ťažké kovy (ortuť, nikel, kadmium) a iné zdraviu škodlivé látky, ktoré znečisťujú ovzdušie, pôdu i povrchové a podzemné vody. Buďte preto ohľaduplní a odneste starú batériu do zberného dvora, vyhoďte ju do špeciálneho zberného boxu na vyslúžilé akumulátory, monočlánky a batérie alebo ju odovzdajte nám, postaráme sa o jej likvidáciu.

 

Nechce sa vám do výmeny? Prenechajte to profíkom

Ak sa na domácu výmenu batérie necítite, alebo na ňu nemáte čas, nevadí, urobíme to za vás. Napíšte nám na info@gsm-suciastky.sk. Dohodneme sa na podrobnostiach a opravíme, čo je potrebné. Máme profesionálne vybavenie, náhradné diely a hlavne bohaté skúsenosti s opravami mobilov. Ušetríte čas a budete mať istotu, že je všetko, ako má byť.