Najlepšie ohybné telefóny v roku 2024

 blog_06

Najlepšie ohybné telefóny v roku 2024: Viacero noviniek sa na nás ešte chystá 

Popularita ohybných telefónov neustále rastie, a to aj napriek ich vyššej cene. Ich hlavnou výhodou sú flexibilita a inovatívny dizajn, ktorý posúva hranice tradičných smartfónov. Do výroby skladacích mobilov sa púšťa čoraz viac značiek, pričom každá z nich sa vyznačuje špecifickými črtami. Toto sú najlepšie skladačky, ktoré si v roku 2024 môžete na Slovensku kúpiť. 

Samsung Galaxy Z Fold 5

Skladacie telefóny sa spájajú predovšetkým so značkou Samsung. Samsung Galaxy Z Fold 5 má uhlopriečku 7,6" a váži 254 gramov. V porovnaní s predchádzajúcim modelom Samsung Galaxy Z Fold 4 má lepší pánt, ktorý zabezpečuje menšiu medzeru. Je ideálny na hranie aj na prácu, pretože okná si môžete prispôsobiť presne podľa svojich potrieb. Samozrejmosťou je kvalitný fotoaparát. 

Samsung Galaxy Z Flip 5

Veľký rozdiel medzi generáciami prináša skladací telefón Samsung Galaxy Z Flip 5, ktorý sa od svojho predchodcu Samsung Galaxy Z Flip 4 líši najmä väčším vonkajším displejom. Ten môžete plnohodnotne používať bez neustálej potreby otvárať celý telefón. Je ideálny na robenie selfies, na videohovory a nemusíte používať ani stojan na mobil, pretože ho môžete položiť v 90-stupňovom uhle.  

Motorola Razr 40 Ultra

Hlavným konkurentom telefónu Z Flip 5 sa stáva skladačka Motorola Razr 40 Ultra, ktorá má o niečo lepšie fotoaparáty, vyššiu kapacitu batérie, rýchlejšie nabíjanie, vyššiu obnovovaciu frekvenciu displeja a viacero ďalších funkcií. Konkuruje dokonca aj nižšou cenou. O tomto skladacom telefóne ešte budeme určite počuť. 

OnePlus Open

Konkurentom Z Fold 5 je zase ohybný mobil OnePlus Open s uhlopriečkou 7,82", silnejšou batériou aj rýchlejším nabíjaním. Hneď na prvý pohľad sa odlišuje aj vzhľadom, pretože na zadnej strane má dominantný fotoaparát. 

To ale nie je všetko na trhu ohybných mobilných telefónov. Medzi zaujímavé zariadenia patria aj Google Pixel Fold, OPPO Find N2 Flip, Honor Magic V2 či Huawei P50 Pocket. Rozdiely medzi nimi sú ale zanedbateľné. V priebehu roka 2024 sa podľa dostupných informácií môžeme tešiť aj na príchod noviniek. Medzi skladacie smartfóny majú pribudnúť Samsung Galaxy Z Fold 6 a Z Flip 6, OPPO Find N5, OnePlus Open 2, Xiaomi Mix Fold 4 a Vivo X Fold 3.

Ohybné telefóny síce predstavujú vzrušujúci vývoj vo svete technológií, no aj napriek tomu by ste nemali zabúdať na ich ochranu. Kvalitný obal na mobil je v tomto prípade viac než nutný, keďže tieto zariadenia sú náchylnejšie na poškodenie.

Pozrite si široký výber príslušenstva na mobil na našom e-shope www.gsm-suciastky.sk.