Výmena displeja na telefónoch Huawei P10 Lite, Huawei P Smart a Huawei Mate 10 Lite

Rozbitý displej na dotykovom telefóne nikoho nepoteší, ale na druhú stranu to v drvivej väčšine nie je fatálna závada. Displej sa dá vymeniť. A ide to dokonca ľahšie, než si myslíte. S trochou zručnosti a trpezlivosti to zvládnete aj sami doma. Ak by vám to nešlo, radi vám s tým pomôžeme.

 

Ako vybrať náhradný displej

Náhradný displej zoženiete takmer pre každý novší model mobilu Huawei. Všeobecne platí, že čím vychytanejší displej je, tým je tiež drahší.

Základom úspešnej výmeny je nákup správneho náhradného displeja. To závisí hlavne od modelu telefónu a tiež na farebnej variante.

  • Model telefónu - Aký model od Huawei máte, zistíte na originálnej krabičke alebo v nastavení → o telefóne alebo na štítku, ktorý je na batérii.
  • Farba rámčeku - Mnohé smartphony sa vyrábajú v štyroch i viacerých farbách. Náhradný displej pre Huawei P10 Lite sa vyrába v modrej, zlatej, čiernej a bielej variante. Sú tam drobné detaily, ale predsa len vyzerá lepšie, keď zadný kryt ladí s tým predným.

 

Postup pri výmene displeja

Ak ste to nikdy nerobili, vyhraďte si na to aspoň 2 hodiny a pripravte si dobre osvetlené pracovné miesto. K výmene displeja sa vám bude hodiť:

  • fén, ktorý pomôže s uvoľnením lepidla,
  • papierová alebo plastová karta, tá môže byť vernostná, ale pokojne aj obyčajná hracia,
  • plastová pomôcka na bezpečné odstránenie krytu,
  • sada skrutkovačov TORX v rôznych veľkostiach, nie všetky skrutky v telefóne majú rovnakú veľkosť.

 

Súčasťou balenia náhradného displeja sú niekedy aj skrutkovače a plastové pomôcky na oddelenie krytov. Informáciu, či ich vami vybraný displej má vo výbave alebo nie, nájdete v popise konkrétneho produktu.

 

Výmena displeja sa skladá z približne 30 krokov, počas ktorých odstránite zadný kryt, batériu, odpojíte konektory displeja, kláves a digitalizátora. Následne oddelíte základnú dosku telefónu od prednej displejovej časti. Je to veľa krokov, ktoré najľahšie pochopíte z názorného videa. Predsa len obraz povie viac ako tisíc slov. Nižšie nájdete video návody na výmenu displeja u Huawei P10 Lite, Huawei P Smart a Huawei Mate 10 Lite.

 

Podrobný návod na výmenu displeja na Huawei P10 Lite

 

Náhradný LCD displej na Huawei P10 Lite stojí niečo málo cez 20 eur a môžete si vybrať medzi čiernym, bielym, zlatým a modrým farebným variantom.

 

Návod na výmenu displeja na Huawei P Smart

Čierny displej na Huawei P Smart 2019 si zaobstaráte do 40 eur.

 

Ako na výmenu displeja na Huawei Mate 10 Lite

Displej na Huawei Mate 10 si zaobstaráte ako v bielej, tak v čiernej variante za menej ako 25 eur.

 

Chráňte displej

U drvivej väčšiny bežných pádov zachráni displej kvalitné tvrdené sklo. Jeho výmena je oveľa jednoduchšia a lacnejšia ako výmena celej prednej časti mobilného telefónu. Ak ste ho na svojom telefóne doposiaľ nemali, kúpte ochranné sklo na Huawei spolu s novým displejom a prečítajte si aj návod na výmenu ochranného skla u telefónov Huawei.

 

Pokiaľ si na výmenu displeja na Huawei sami netrúfate alebo na to nemáte čas, radi to urobíme za vás. Stačí, keď nám napíšete na info@gsm-suciastky.sk, dohodneme sa na ďalšom postupe.

Prišiel vám článok užitočný? Zdieľajte ho s ostatnými. Možno sa im tiež bude hodiť.