Výmena displeja na Xiaomi Redmi 4X a Xiaomi Redmi Note 4

Ak patríte medzi "šťastlivcov", ktorým sa rozbil displej na mobile a chcete si ho vymeniť vlastnými silami, pozrite sa najskôr, ako sa to robí. Pri mobiloch Xiaomi je výmena displeja pomerne zložitá, ale s určitou dávkou šikovnosti a trpezlivosti si ho zvládnete vymeniť sami. V tomto článku zistíte, ako vymeniť displej u Xiaomi Redmi Note 4 a Xiaomi Redmi 4X.

 

Čo budete potrebovať k oprave displeja

K výmene sa vám bude hodiť:

  • nový displej Xiaomi, ktorý vyberajte podľa modelu svojho telefónu a farby zadného krytu,
  • karta alebo gitarové trsátko k oddeleniu displeja,
  • sada skrutkovačov na malú elektroniku,
  • prísavka na pohodlnejšiu manipuláciu s displejom,
  • fén k uvoľneniu lepidla,
  • 2 hodiny času,
  • osvetlená pracovná plocha,
  • počítač, tablet alebo ďalší mobil na sledovanie videonávodu.

 

Ako postupovať pri výmene displeja u mobilov Xiaomi

Než začnete rozoberaním mobilu Xiaomi, vytiahnite z neho sim kartu a vypnite ho. Pri odstraňovaní jednotlivých častí buďte jemní, aby ste ich nepoškodili.

 

V prvom kroku odstránite zadný kryt tak, že kartu vložíte medzi displej a rámček, obídete s ňou celý obvod telefónu a oddelíte ho. Následne pomocou skrutkovača uvoľníte flex kábel, základnú dosku, reproduktor a batériu. Až v tomto kroku odmontujete LCD displej - k uvoľneniu lepidla sa vám bude hodiť fén. Na 30 sekúnd ho namierite na mobil, potom ho kartou uvoľníte a nadvihnete ho. Lepšiu predstavu o tom, ako postupovať, získate v nasledujúcich videách.

 

Ako prebieha výmena displeja na Xiaomi Redmi 4X

Displej na Xiaomi Redmi Note 4X sa vyrába v troch farbách: biela, čierna a zlatá.

 

Ako vymeniť displej na Xiaomi Redmi Note 4

Displej na Xiaomi Redmi Note 4 zoženiete ako v bielej, tak v čiernej variante.

 

Prenechajte výmenu displeja profesionálom

Ak vám príde výmena displeja zložitá, prenechajte to radšej profíkom. Profesionálna oprava vás stále vyjde lacnejšie ako nákup nového mobilu. V GSM-suciastky máme s Xiaomi servisom skúsenosti a radi vám prasknutý displej vymeníme. Stačí, keď nám napíšete na info@gsm-suciastky.sk.

 

Aby sa to už neopakovalo

Ako vidíte, výmena displeja u mobilov Xiaomi nie je žiadny med, a preto sa jej nabudúce skúste vyhnúť a kúpte si kryt a ochranné sklo. Oplatí sa vám to a ušetríte si veľa starostí.

 

Kryt na Xiaomi

Keď vám spadne mobil na hranu, ochránite ho najlepšie pomocou silikónového alebo pevného krytu, ktorý presahuje cez rámček. Ak neviete, aký typ puzdra je pre vás tým pravým, prečítajte si článok, ako vybrať puzdro na mobil.

 

Ochranné sklo na Xiaomi

Drvivú väčšinu nešťastných pádov vykryje ochranné krycie sklo, ktoré sa nalepí priamo na dotykovú plochu. Pohltí náraz a praskne, ale ochráni drahocenný displej. Tvrdené sklo potom jednoducho odlepíte a vymeníte za nové. Jeho výmena vás vyjde lacnejšie a zvládnete ju sami za menej ako 5 minút.