Ako si vybrať nabíjačku na mobil

blog_08

Ako si vybrať správnu nabíjačku na mobil? Na toto treba myslieť, ak vám chýba adaptér v balení.

Nájsť kompletnú nabíjačku v balení smartfónu je dnes skôr raritou. Väčšina výrobcov už v krabičke nedodáva adaptér na nabíjanie, iba kábel. Preto by ste mali vedieť, ako si vybrať tú správnu nabíjačku pre váš mobil. Keďže e-shopy ponúkajú rôzne druhy nabíjačiek, poradíme vám, na ktoré faktory by ste pri výbere mali myslieť. 

Kompatibilita nabíjačky s vaším zariadením 

Prvým a najdôležitejším kritériom je zabezpečenie, aby bola nabíjačka kompatibilná s vaším smartfónom. Rozhodujúci je typ konektora. USB-C je dnes štandardom pre väčšinu nových smartfónov, ale niektoré zariadenia môžu stále používať Micro USB alebo Lightning konektor (v prípade Apple zariadení). 

Výkon nabíjačky na mobil

Výkon nabíjačky je rozhodujúci pre rýchlosť nabíjania. Tento výkon sa meria vo wattoch (W). Vyšší výkon znamená rýchlejšie nabíjanie, avšak vaše zariadenie musí byť schopné takéto rýchle nabíjanie aj podporovať. Zistite, aký výkon podporuje váš telefón. Nekupujte zbytočne silnejšiu a výkonnejšiu nabíjačku, pretože taká by mohla váš mobil skôr poškodiť. 

Certifikácia nabíjačky a jej bezpečnosť

Bezpečnosť by mala byť vždy na prvom mieste. Vyberajte nabíjačky, ktoré majú bezpečnostné certifikácie a sú od renomovaných výrobcov. Ideálne, ak si vyberiete nabíjačku zhodnú so značkou vášho smartfónu. Ak máte zariadenie Apple, vyberte si originál nabíjačku na iPhone. Takisto sa vyrábajú originál nabíjačky na Samsung aj na ďalšie značky. Lacné napodobeniny môžu poškodiť vaše zariadenie alebo dokonca predstavovať riziko požiaru. Vyberajte preto produkty s ochranou proti prehriatiu a prepätiu, aby ste zabezpečili bezpečné nabíjanie vašich zariadení.

Rýchle nabíjanie

Mnohé moderné smartfóny podporujú technológie rýchleho nabíjania. Aby ste toto rýchle nabíjanie mohli plnohodnotne využiť, musí ho podporovať nielen váš mobilný telefón, ale aj samotná nabíjačka. Rýchlonabíjačky nájdete aj pod názvami Fast Charge alebo Power Delivery

Cena

Cena je tiež dôležitým faktorom, avšak nezabúdajte, že pri nabíjačkách na mobil je niekedy lepšie investovať do kvality, aby ste predišli možným problémom. Ako sme spomínali, niekedy môže byť výhodnejšie zaplatiť viac za nabíjačku od overeného výrobcu. Na našom e-shope nájdete aj originál nabíjačky na Xiaomi alebo originál nabíjačku na Huawei. Rozhodne nešetrite na svojej bezpečnosti. 

Bezdrôtové nabíjanie

Bezdrôtové nabíjačky sú samostatnou kapitolou. Ak váš smartfón podporuje funkciu bezdrôtového nabíjania, môžete si vybrať aj tento typ nabíjačky. Sú praktické a často aj dizajnové, takže sa stanú skvelým doplnkom do vašej domácnosti. 

Ak si neviete vybrať alebo potrebujete pomoc, pokojne nám napíšte alebo zavolajte a my vám poradíme, ako si vybrať vhodnú nabíjačku na váš mobil. Na našom e-shope nájdete aj iné príslušenstvo, ako sú obaly na mobil alebo tvrdené ochranné sklá a fólie na displej. Doprajte svojmu zariadeniu to najlepšie.