Výmena displeja na telefónoch Samsung S8, S7 a S7 Edge

Výmena displeja na telefónoch Samsung S8, S7 a S7 Edge

Rozbitý displej nie je zas taká tragédia, ako sa na prvý pohľad zdá. Ľahko ho vymeníte za nový. Bude vás to stáť trochu trpezlivosti, pár hodín času a cenu nového displeja. V návode zistíte, na čo myslieť pri výbere náhradného displeja, ako odstrániť ten starý a ako postupovať pri inštalácii.

 

Identifikujte, aká oprava displeja Samsungu vás čaká

Než sa vrhnete na výmenu displeja, zistite, či má váš Samsung skutočne rozbitý displej alebo len krycie sklo. Ak máte na displeji nepeknú pavučinu, uštipnutý roh alebo inú vadu na kráse, ale inak mobil reaguje bez problémov, pravdepodobne máte len rozbité krycie sklo. Jeho výmena je oveľa ľahšia. Mobil s prasknutým krycím sklom nepoužívajte, mohli by ste sa poraniť alebo poškodiť celý displej. Keď mobil nereaguje, ako by mal, musíte vymeniť celý displej.

 

Ako vybrať nový displej

Ak váš mobil dopadol horšie a má skutočne poškodený displej, musíte si kúpiť náhradný. Jeho výber prispôsobte modelu telefónu a farbe rámčeka tak, aby ladil so zadným krytom.

 

Čo budete potrebovať

Na výmenu displeja sa vám bude hodiť dobre osvetlená pracovná plocha, 2 hodiny času, ďalší mobil, tablet alebo počítač, kde budete sledovať video návod, náhradný displej, fén k uvoľneniu lepidla, papierová alebo plastová karta a sada skrutkovačov pre malú elektroniku.

 

S videonávodom to zvládnete a keď nie, sme tu my

Než sa pustíte do výmeny, pozrite si video návody (najlepšie niekoľkokrát) a kriticky zhodnoťte, či to zvládnete. Radšej počítajte s tým, že to, čo na videu trvá 10 minút, môže človeku, ktorý to nikdy predtým nerobil, zabrať aj dve hodiny. Ak máte pocit, že to nezvládnete, alebo sa vám do toho nechce, napíšte nám na info@gsm-suciastky.sk. Radi vám s výmenou pomôžeme.

 

Na začiatku pomocou fénu uvoľníte lepidlo, potom oddelíte zadný kryt, batériu, odpojíte konektory displeja, kláves aj digitalizéra a následne odstránite základnú dosku telefónu od prednej displejovej časti. Je to asi 30 krokov, ktoré uvidíte na videách.

 

Návod na výmenu displeja na Samsung S8

Displej na Samsung S8 získate vo fialovej, čiernej a modrej.

 

Podrobný návod na výmenu displeja na Samsung S7 Edge

U displejov Samsung Galaxy S7 Edge máte na výber medzi zlatou, striebornou, čiernou a ružovou.

 

Ako opraviť displej na Samsung S7

Displej pre Samsung Galaxy S7 zoženiete v čiernej, zlatej, bielej a ružovo zlatej (rose gold).

 

Ako vymeniť displej na Samsung J5

Náhradné displeje pre Samsung J5 zoženiete v bielej, čiernej a zlatej.

 

Aby sa to nabudúce neopakovalo

Ak ste na displeji nemali tvrdené sklo, kúpte si ho. Ochráni displej pri väčšine pádov, a keď praskne, stačí ho olúpať a nalepiť nové. Je to oveľa lacnejšie aj rýchlejšie ako výmena celého displeja a 100% to zvládnete aj sami doma. Kúpte si ochranné sklo na Samsung.

 

Na záver musíme dodať, že všetky vlastnoručné opravy sú na vlastné riziko a hrozí pri nich strata záruky vášho prístroja.